17. února 2010

Sázka na hokej


Pro nás v Kadani nebude kupodivu nejdůležitější hokejovou událostí zítřka olympijský mač se Slovenskem, který začne v šest ráno, ale jeden ze tří rozhodujících zápasů play-off I. ligy, který začíná v šest večer. Na ledovou plochu kadaňského stadionu nastoupí domácí SK proti HC Tábor.

Byli jsme s Věruškou na obou utkáních v Kadani, v pátek a v sobotu. V ceně lístku byla klobása a pivo. Kadaň pokaždé prohrávala 2:1 a nakonec vyhrála. Za dva dny padlo 17 gólů, takže bylo opravdu na co koukat. Byl jsem na hokeji po osmi letech a ta atmosféra si mě podmanila. Protože nám při druhém utkání dělal společnost kromě Píďana i Kočus, hráč kadaňského „béčka“, podívali jsme se o přestávce i do prostoru šaten. Tam je atmosféra trochu míň voňavá, ale aspoň jsme si potěžkali betony a prohlédli si retro dresy Kadaně z doby, kde jsem na hokej chodil jako puberťák.

V pondělí a úterý se hrálo v Táboře a v obou případech jsme prohráli. Takže je na řadě poslední, rozhodující zápas. Provokativní jazyky tvrdí, že to je všechno domluvené, aby byly kšefty. V každém městě mají dvakrát vyprodaný stadion a větší tržby. V týmech hrají hokejisti z cizích měst, takže nefunguje ani lokálpatriotismus. Proti tomu můžu říct jen to, že klobása a pivo jsou v Kadani zdarma a že černošský brankář Erik Štěrba je rozený Kadaňák.


Tak uvidíme. Já to zítra tipuju na 5:4 pro nás a dávám do banku 50,-Kč. Kdo je ochoten dát do banku to samé a nechce chodit do tipsportu, nechť si tipne v komentáři. Kdo tipne přesně, získává bank. Zítra se tam sejdeme.

1 komentář:

Pavlik řekl(a)...

Dám taky 50 a tipuju 4:3 pro Kadaň.