14. ledna 2009

Máte na to?

... ptal se onehdy v Manéži Večerníček.

Entropa Davida Č. mi připomněla naši výstavku s Honzou M. na gymplácký nástěnce v roce 1992. Tehdy jsme si dělali dobrej den (nebudu sprostej jako Večerňajs) z moderního umění, pobouřeni některejma obrazama lounský krajinářský školy (pan Sýkora a spol.) – protože jsme nechápali, kde že je v těch obrazech ta krajina, a hlavně jsme chtěli jako všichni mladý sáhnout starejm na ikony.

Nejde o to, že jsme tenkrát byli míň vnímaví, dneska bych ty obrazy vesměs hodnotil stejně, ale svůj postoj jsme dávali najevo, jak jsme chtěli, a v tom jsme se cítili svobodný jako malíři, který jsme parodovali. Naší výstavkou před 17 lety, kde jsme si vymysleli jména autorů (někdy až moc průhledně – takovýho Vovova Vovoviče Vovovova a jeho obraz s názvem Tah štětcem by nám ani Vondra nesežral), namalovali za ně obrazy a ty náležitě s použitím frází z různejch výtvarnejch publikací o moderním umění okomentovali, jsme se taky angažovali proti něčemu, jako se angažujou různí další umělci včetně Davida Č.

Co mi ale vadí, jsou prachy ze státních zakázek, co se kolem těch novejch parodií točí.

Ondřej Neff považuje Entropu za něco ne-uprděnýho. Za ranec peněz se podle mě i přizdisráč dokáže vydělat doprostřed soudního dvora v Haagu. Prdel si pak vytře zlatym šmirglpapírem a připadá si drsnej! Zapomněl ale, že opravdoví drsňáci si prdel nevytíraj!

Žádné komentáře: