9. března 2008

Kočičí hra

Sobota byla veskrze rozhlasově divadlení, kromě Terleckého dávali i Chaloupku strýčka Toma, zdramatizovanou to oblíbenou knížku mojí maminky a pak Kočičí hru (v originále Macskajáték) podle Istvána Örkényho. Moc bych chtěl sehnat nahrávku inscenace z roku 1982 s Danou Medřickou a Vlastou Fabiánovou. Rozhlasové zpracování Vltavě nebylo špatné, ale poté, co jsem viděl hodnocení na ČSFD, kde nahrávku nejúspěšnější inscenace v historii Národního divadla (403 repríz) 93 hodnotících ohodnotilo v průměru 93 body ze sta (kdyby stačilo tak málo diváků jako vzorek, umístila by se tato hra podle románu maďarského autora z 60. let na 12. místě před Spalovačem mrtvol, Pulp Fiction a Zelenou mílí), a přečetl si několik komentářů, mám zase další z tuh, které bych chtěl před odchodem z této planety stihnout uspokojit. Jsme s Kajdou a Věrkou hrozně zvědavý, jak Dana Medřická mňouká!


3 komentáře:

zuzna řekl(a)...

tuhle inscenaci jsem viděla už několikrát, je to asi nejoblíbenější kousek mojí maminky, podívám se doma jestli jí náhodou nemáme na staré VHSce, to by ti jistě udělalo radost, vid?:)

J-Lo řekl(a)...

Jé, to bys mně opravdu rozplesala srdce! Sice nemám doma video, ale podíval bych se na to na gymplu a pozval bych i zájemce z řad divadelních a divadlachtivých!:)

zuzna řekl(a)...

fakt nic neslibuju, ale podívám se