28. června 2007

V Chebu u františkánů





TVB

Enrico IV

Vy jste se chtěl narodit, Milosti? Já ne. Nerozhodujeme ani o začátku ani o konci. A kolik věcí se stane mezi těmito dvěma krajnostmi, které nechceme a s kterými se smiřujeme neradi... A jsme u toho: jak se nechcete smířit, vyrojí se slabůstky. Žena chce být mužem... Stařec chce být mladíkem... A přitom žádný z nás nelže, nepředstírá! Všichni se v nejlepší víře držíme zuby nehty své krásné představě o sobě...
Luigi Piradello, Jindřich IV.
mljt

Dle návodu

<3

25. června 2007

Olivie v Klášterci


Dnešní představení Olivie Twist v Klášterci jsem si poprvé užil jako obyčejný divák, neboť normálně krom režie a nedbalé inspice obsluhuji oponu, která v této divadelní metropoli kupodivu už skoro rok nefunguje, a tak jsem se mohl v klidu usadit do hlediště. Chtěl bych moc poděkovat herečkám a hercům, neboť za ten necelý rok, který šlapou po životodárných prknech, jsou z nich opravdové herečky a opravdoví herci, kteří i svého režiséra během hodiny rozesmějou a doženou k slzám. A poradí si se vším, s čím si opravdový herec musí poradit!
Hluboké pukrle...
<3

24. června 2007

Hasištejnské hradní hrátky 2007


Hasištejn po roce znovu ožil historickým divadlem. Dvě hry divadla Navenek (Kámen nenávisti a Fraška o kádi) již mohli diváci vidět v minulých letech (fotka ansámblu z roku 2006), dvě hry (O princezně Čárypíše a Láskyplná komédyje) měly letos svou premiéru, opět přijela i paní Jarmila se svým nafukovacím drakem, po hradě prováděl erudovaný průvodce, malovalo se na obličeje a i když Džery, hlavní manažer celé akce, zažíval občas chvilky, kdy se zelenal, myslím, že si to stejně jako my všichni nakonec užil tak, že na to bude dlouho vzpomínat. Byl to sice náročný víkend, protože na svatojanskou noc jsme ještě sjížděli z hradu do Kadaně, kde jsme v zahradě františkánského kláštera zahajovali Mandragorou Františkánské léto, ale přežili jsme a snad za celé divadlo mohu prohlásit, že už se těšíme na další ročník.

Geniální průvodce...
...a jeho těžké chvilky.I drak měl dost...
Pionýři...
...pionýři...
...malované děti.
Večer se zpívalo (Nohavica a Kryl mě zase dostali)
Páje trochu povyrostly nohy...
O titul Mladý archeolog...

Další fotografie zde

mljt

Láskyplná komédyje













<3

Kámen nenávisti










Další fotografie zde

TVB

O princezně Čárypíše







Další fotografie zde
<3

Fraška o kádi








Další fotografie zde
mljt