11. července 2007

My Hit Parade

Dnes jsem sem sice přispěl dvěma dalšími články, ale protože zase na pár dní odjíždím, rozhodl jsem se jednak změnit anketní otázku (a jsem už moc zvědavý na výsledek), a jednak vám poskytnout pár tipů pro vaše ušní bubínky. Od 20. dubna jsem přihlášen na youtube a za ty necelé tři měsíce jsem tam přispěl 75 svými nahrávkami převážně z různých koncertů. Co se týče sledovanosti, pořadí na prvních třech místech jasně udržuje jedna a táž kapela a ta nejúspěšnější z jejích písniček už měla přes 3.000 diváků, z nichž ji 12 obodovalo, 5 si ji přidalo do svého seznamu nejoblíbenějších a 5 okomentovalo… Top-ten v mé hitparádě je tedy následující:

1. TleskačPříběh Jana Tleskače
2. TleskačV té naší zahrádce
3. TleskačPavlačová story
4. ZnouzectnostHasiči
5. Gaia MesiahIntro
6. Gaia MesiahBlack Bridge
7. PechNa zemi v písku
8. ZnouzectnostZlatý hřebík noci
9. ZnouzectnostLoutky
10. Jiří SchmitzerBynďa

V první dvacítce jistě překvapí lounské Feast of Friends a Napapíře a slanský Krteczek (ten si fakt pouštím docela často). Zabodovala i Moucha v ranním pivě od Plastiků. Na 24. místě se umístil jeden klip od lounského Kvítku, 27. místo obsadila Anna K. s Dětmi květin. Nejúspěšnější od Brutusu je Gorila, která už přesáhla stovku a drží se tak v první třicítce, kterou uzavírá píseň pro mou hereckou maličkost zahraná a zpěvem naznačená od Jany Kubernátové. Je mi líto, že se zatím neprosadil Sníh na schodišti a Honza Budař, ale taky víc Brutusu a začínající kadanští Saint Age.

Z těch písniček, co poslouchám na youtube a v jukeboxech já, bych asi sestavil následující čtyřlístek nejsilnějších (krom té druhé už jsem je zde publikoval):

1. David GilmourDivision Bell
2. Deep PurpleChild in Time (díky, Špína)
3. Rolling StonesLady Jane
4. The WhoMy Generation (jiná verze než posledně)

Ale je jich stovka dalších a pořád víc a víc…
xxx

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Kdyby měl někdo touhu si Tleskač poslechnout naživo, tak v srpnu budou ve Vroutku!!:o)))) A bude tam i spoustu dalších skvělých kapel.. www.rfch.cz..

Anonymní řekl(a)...

U prvniho mista odkaz vede na High Hopes, jinak se mi vas zebricek libi :) Na Gilmourovi jsem byl pred rokem v Hamburgu a zazitek je to nezapomenutelny.