24. srpna 2006

Jedno zachází, druhé vzchází

Astronomové se nezbláznili! Podle rezoluce 5A, schválené včera v Praze máme jen osm planet! Pluto, ostatně menší než Měsíc, již není planetou. Sbohem, měl jsem tě celkem rád a devítka byla příjemnější číslo, nicméně byl jsi pojmenován po bohu podsvětí, kam se tedy oprávněně vracíš. A budeš tam dál vládnout, protože podle rezoluce 6A jsi se jako "trpasličí planeta" stal prototypem pro všechny objekty objevené i zatím neobjevené za Neptunovou dráhou.

Těm, kteří Plutona občas měli na ascendentu svých horoskopů, asi není co závidět, i když vládcem v osmém domu zřejmě zůstane. Astrologové teď jistě bědují, protože kdyby bylo planet schváleno 12, příští rok 24 a pak zřejmě víc než 100, mohli by mnohem lépe mlžit a nikdo by nic nepoznal.

Pluto odešel do říše zapomnění, nicméně na obloze se objevily dvě nové hvězdy, pracovně nazvané Parousek a Kaloubek. Zatím se vyskytují v souhvězdí Národní fronty a spolu s hvězdou Filipes ze souhvězdí Velkého bratra tvoří nový nejjasnější tzv. letní trojúhelník, který nahradil unavenou trojici Vega, Altair a Deneb.
...

Žádné komentáře: