19. května 2006

Na pondělí

Nechci strašit, ale vše je připraveno...
(jen ten futrál od foťáku se tam trochu zapomněl)

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Musím říci, že své svěřence docela deptáš, soběpisče! Vzpomeň na sebe tehdy (a jistě mnohdy potom), že Ti bylo úzko... Mně tedy bylo.

Anonymní řekl(a)...

No, potrápím Tě také, když si o to koleduješ... :-)

Nemáš nic připraveno! Maturita je státní akt a Tobě tam sice nechybí státní vlajka, ale máš ji špatně vyvěšenou. Při svislém vyvěšení má být bílý pruh při pohledu na vlajku zpředu vlevo a nikoliv vparvo. Pak by se dalo jistě namítat něco k velikosti vlajky, neboť je otázkou, kdo mzde má přednost. Slovensko? Evropská unie? Spojené národy? Kadaň? Naše státní vlajka by měla být zkrátka uprostřed a mohla by být i větší než ty ostatní nebo na delší žerdičce. :-) Chybí státní znak! A domnívám se, že František Josef I. už naší hlavou státu není, i když KDYSI byl, byť nepomazanou a nekorunovanou. Nevím, jak je to s portrétem prezidenta, ale viset by asi měl, zvláště pokud by se to vyžadovalo.

Tak tu netrap maturanty, myslím, že jsou dost vyklepaný i bez Tebe, a zameť si, tříďasi, před vlastním prahem. :-) A já si jdu taky uklidit na stole... ;-) :-))

Anonymní řekl(a)...

To je škoda, že jsem se párkrát překlepnul (vparvo - vpravo, mzde - zde)... Mohla ta obrana maturantů bejt sladší! :-) Tak si spolu s Tebou i s nimi mohu s čistým svědomím říci, že nikdo není dokonalý. :-)

J-Lo řekl(a)...

Vlajku máme na protilehlé stěně ve vodorovné poloze, tuhle vlaječku otočím stejně jako otočím ten obraz, jen doufám, že to na druhé straně byl svatý Klaus a ne jen blahoslavený Karel I. :-) Maturanti už nemaj čas koukat na soběpisník, tak je snad tolik nevyděsím :-) A těm, co čas mají, to neuškodí ;-)

Anonymní řekl(a)...

Santu Clause nemám rád, to raději sv. Mikuláše. ;-)

Anonymní řekl(a)...

Jsem vrchní fangličkář u nás na úřadě, takže se rád podělím o své vědomosti - naše vlajka musí být VŽDY NA NEJČESTNĚJŠÍM MÍSTĚ!
Cituju ze zákona (ano, i na tohle jsou zákony)...

Vyvěšují-li se se státní vlajkou současně státní vlajky jiných států, umístí se státní vlajka vždy na nejčestnější místo; to je z čelního pohledu
a) vlevo při vyvěšení 2 státních vlajek,
b) uprostřed při vyvěšení lichého počtu státních vlajek, nebo
c) v prostřední dvojici vlevo při vyvěšení sudého počtu státních vlajek.

Otázkou je, jestli se ta tvoje "výzdoba" dá považovat za "vyvěšení vlajky", ale podle všeho nejspíš jo.
Oprav si to, ty EUROhujere ;-)