3. února 2006

Náš divadelní svatostánek

Orfeum je krásný divadelní prostor a byla by škoda, kdyby zůstalo boha a divadla pusté, jak tomu bylo několik let před příchodem divadla Navenek. V současnosti jej má v podnájmu kabelová televize Kadaň a naše divadlo si v něm najímá čas na zkoušky a představení. Během toho minulého se propadl jeden schod a samovolně spadl kryt z topení, ke zraněním nedošlo. Někdo "ozdobil" stěnu grafiti. Zaslouží si tento prostor takové pustošení? Pokusíme se vyjednat nějakou finanční injekci alespoň do údržby, aby nám ten krásný strop nespadl na hlavu.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Zaplaťpánbu, že má další soubor střechu (byť padající) nad hlavou. Při shánění peněz na rekonstrukci doporučuji i tuto cestu - zblbnout Kadani hlavu (radnici a zastupitelstvu, firmám) a uspořádat sérii přehlídek a kulturních aktivit - na to se shánějí peníze lépe.
Lucifer Hanče osobně

Anonymní řekl(a)...

No...měla jsem to štěstí popovídat si se zpěvákem milované skupiny, která u nás měla koncert právě v Orfeu a on přesto že je to zpěvák nu-metalové skupiny, byl "naším" orfeem nadšen, akorát ho mrzelo, že opravy jsu prováděny v duchu moderny, prý by bylo vypadalo líp, kdyby se rekonstruovalo a respektovalo se přitom atmosféra a duch sálu, předsálí a celkově prostě prostředí, kde se odehrává kultura...