23. února 2006

Maturitní bál 4.B

Dnes proběhne ve Vídni světoznámý Ples v opeře. Zítra, v předvečer Vítězného února, bude mít moje milá 4.B maturitní bál. Na rozdíl od toho vídeňského nebudou ten náš maturitní přenášet televizní stanice do celého světa, ale událost to bude podobně veliká. Nebudeme tam mít Carmen Electru, ale myslím, že elektrizujících zážitků na vás čeká dostatek.
V roce 1993 jsem maturoval se 4.A. Maturitní ples jsme měly tři třídy dohromady. Moc si z něj nepamatuju, tuším, že jsem byl tehdy hodně zamilovanej, tuším, že jsem se spolužáky o půlnoci spustil tehdy populární kraulový tanec pogo, takže se nás na sál moc nevešlo, po půlnoci jsem v předklonu navštívil jedno křovíčko před kulturním domem, a pak jsem se až do rána potuloval se spolužáky po Lounech, abychom nad ránem usnuli někde na chodbě u kanceláří, kam nevím, jak jsme se dostali, ale to bylo celkem jedno. Nepamatuju si ani předtančení ani kulturní vložky ani půlnoční překvapení, to, co si pamatuju, bych, přiznám se, ani nechtěl vidět znovu.
Nyní se kruh uzavírá, já jsem zase v béčku a s ním si teď užívám organizačních radostí a strastí. Jestli je maturita od latinského maturitas – zralost, je tohle můj první maturitní ples. V tom uhrovitém věku jsem byl ještě nezralý jako pepř při sklizni, teď už jsem, ač utržen, myslím při pokojové teplotě života trochu došel. Snad jsem ale nevyschnul. No, přijďte, uvidíte sami. Třeba nebudete ani litovat, že jste nebyli ve Vídni.

Žádné komentáře: